Att behålla motivationen

30 Okt

1006428gk28b72zmp

Igår kväll när jag gick och la mig så började jag fundera på hur man bäst behåller motivationen och inspirationen. Här är några punkter som jag kom fram till:

  • Att prova nya recept, göra det hela lite mera spännande
  • Att äta ute en gång i veckan
  • Att typ på fredagar eller lördagar unna sig något gott för att man har varit duktig – om pointsen naturligtvis tillåter det
  • Att belöna sig oftare, typ var 3 kilo – t.ex köpa sig ett nytt plagg
  • Att skriva checklista
  • Att ha vänner som ni som sporrar och peppar en är jätteviktigt
  • Hitta ett sätt så att detta är roligt och inte ”tvunget”
  • Att tänka långsiktigt och inte ha det för bråttom
  • Att ta en dag i taget och göra sitt allra bästa
  • Att äta varierat och inte samma mat hela tiden
  • Att inte gå hungrig
  • Att ge sig själv en stor fin belöning vid slutmålet
  • Att planera?
  • Att hänga fram ett par favoritjeans som du inte kommer in i för att peppa dig att se framåt – ”dom ska jag komma in i ”
  • Lägga en guldtia för varje hekto/centimeter man går ner i en glasburk och använda dem senare till något riktigt härligt som belöning

Jag kommer att öka på denna lista så fort jag kommer på mera punkter. Har du några bra tips på hur du behåller motivationen? Dela gärna med dig så lägger jag upp dom på listan om jag tycker att de är bra.

Angel

Annonser

Ett svar to “Att behålla motivationen”

  1. Marie Hj. november 14, 2008 den 7:43 f m #

    Vad bra att kunna titta tillbaka på denna listan när man känner att motivationen tryter. Många bra punkter tycker jag =)
    Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: