Mager Pizzadeg

30 Okt

Pizzadeg för 2 plåtar, 4 bitar / plåt = 4 points/bit

50 g jäst, 3 dl fingervarmt vatten, 4 tsk olja, 1 tsk salt, cirka 7 1/2 dl mjöl

Smula jästen i en degbunke. Häll i fingervarmt vatten och rör till jästen har löst sig. Tillsätt salt och olja. Blanda. Tillsätt sedan vetemjöl och knåda ihop till en fin deg. Låt degen jäsa till dubbel storlek. Dela degen i 2 bitar. Smörj plåtarna eller använd bakpapper. Kavla ut degen ganska  tunt på varsin plåt. Lägg på önskad fyllning (lägg även till points). Grädda i 225 grader i cirka 12-15 minuter (tills pizzan får fin färg.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: