Havregrynskaka

31 Okt

Har provat receptet Havregrynskaka från Annas Receptsamling . Jag provade faktiskt en liten bit och det var gott. Med äpplen skulle den vara fantastiskt. Kanske lite för söt bara. Dom andra i familjen blev jätteglada över att mamma hade bakat.

Edit: Har inte räknat ut pointsvärdet.

Havregrynskaka, 1 långpanna

Smet: 100 gr smör, 3 dl strösocker, 1 ägg, 7 1/2 dl vetemjöl, 4 tsk bakpulver, 3 dl mjölk, ev 1 tsk kardemumma

Strössel: 50 gr smör, 1 1/2 dl strösocker, 1 1/2 dl havregryn, ev 1 tsk kanel

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till smeten. Bred ut smeten i en smord långpanna. Blanda sedan ihop alla ingredienser till strösslet och strö över den på den ogräddade kakan. Grädda i 200 grader tills den får vacker färg och är torr. Känn med en sticka.

Havregrynskaka

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: