Kalops

31 Okt

Kalops, 4 portioner: 3,5 points/portion

500 g nötkött, 1 msk flytande margarin, 2 gula lökar, 6-8 kryddpepparkorn, 3 lagerblad, vatten, salt, 2 msk mjöl, 4 morötter

Gör så här:

Dela köttet i mindre bitar och bryn den till fin färg i margarinet. Skala och hacka löken i mindre bitar – gärna i klyftor. Lägg ner löken och slå på vatten så att det knappt täcker köttbitarna. Tillsätt lagerblad, kryddpepparkorn och salt. Låt stå och puttra tills köttet är mört, ca 1 timme. Häll i mera vatten om så behövs. När cirka 15 minuter återstår av koktiden tillsätt skalade morötter, skurna i mindre bitar, att koka med. Red av med mjöl så att konsistensen blir såsig. Servera med kokt potatis och rödbetor.

Källa: Annas Recept

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: