Madames Fläskfilé

31 Okt

Madames Fläskfilé, 3 portioner

500 g fläskfilé, 3/4 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 250 g färska champinjoner, 1 gul lök, 1 röd paprika, 1 1/2 dl buljong, 1 1/2 dl creme fraiche, soja, salt, peppar, riven ost

Gör så här:

Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor och platta ut dem lite. Bryn skivorna gyllene på båda sidorna i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg över dem i en eldfast form. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och skär paprikan i tärningar. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Fräs svampen i lite matfett tills all vätska har kokat in. Tillsät mera matfett och lök. Låt det fräsa tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt paprikan och låt allt fräsa ytterligare några minuter. Tillsätt buljong och creme fraiche. Låt det puttra en stund. Smaka av med soja, salt och peppar. Häll stuvningen över köttet och strö över riven sot. Gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills allt har fått fin färg och är genomvarmt. Servera med kokt potatis och sallad.

Källa: Annas Receptsamling

Annonser

Ett svar to “Madames Fläskfilé”

  1. Fläskfilé november 3, 2008 den 11:27 e m #

    Det ser alldeles fantastiskt ut..!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: