Kryddig köttfärsröra med ris

16 Dec

Igår kväll så tog jag fram lite köttfärs och visste inte riktigt vad jag skulle göra med den. Barnen röstade för Chili con Carne men jag kände att det skulle bli alldeles för många propoints och gjorde istället denna kryddiga köttfärsröra.

När jag ändå stod i köket så passade jag på att göra en dubbel sats så att jag fick en matlåda till jobbet nästa dag. Jag räknade ut att receptet nedan blev totalt 19,5 points, så jag rundade upp till 10 propoints per portion. Receptet nedan är för 2 portioner.

Kryddig färsröra med ris, 10 propoints/ portion

180 g nötfärs 10 %, 1 tsk matolja, 1 gul lök, 1 liten vitlök, 1 röd paprika, 1/2 dl majs, 1 dl kikärter, 1 bit purjolök, salt, många tag med Santa Marias krydda Roasted Cumin & Pepper, 2 portioner kokt ris (1 portion = 120 g)

Hacka löken fint och småfräs den tillsammans med matoljan i fetsnål stekpanna. Lägg till köttfärsen, stek den och smula sönder den med en gaffel. Lägg till fint hackad vitlök och strimlad paprika. Låt allt fräsa en stund och lägg sedan till majs och kikärter. Krydda med salt och Santa Marias supergoda krydda Roasted Cumin & Pepper efter smak och tycke. Skivor av purjolök läggs i strax innan rätten är klar så att den inte blir alltför mjuk. Servera köttfärsröran med kokt ris och grönsaker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: